ANNONS FRÅN SALUHALL.SE
Så lagar du den perfekta höstpastan – Niklas Thor guidar
En kylig höstkväll sitter det sällan fel med en smakrik pastarätt gjord på bra råvaror. Uppsalaprofilen Niklas Thor som driver saluhall.se med tillhörande fysisk delikatessbutik i Uppsala tillsammans med kökschefskollegan Martin Andersson ger dig receptet på sin egen favoritpasta.
Niklas om rätten
”Den här pastarätten är den ultimata kombinationen mellan enkelt och gott. Den är perfekt när du har ont om tid men ändå vill ha något som både känns lyxigt och är snabblagat. Rätten uppskattas dessutom av de flesta, såväl vänner som familj. Pastan jag använder i det här recept är smaksatt med chili, vilket ger lite extra sting, men utan att den tar över. Vill du ha en mildare rätt kan du välja citronsmak på pastan i stället.”
Tillagningstid
ca 10 min
Ingredienser
1 fp Greenomic Good Hair Day Pasta med chilipeppar
1 burk Don Sugo tomatsås med basilika
1 bit Parmigiano-reggiano parmesanost
1 fp parmaskinka
färsk basilika
flingsalt, valfritt
pinjenötter, valfritt
Tillagning
- Koka upp pastavattnet i en stor kastrull och tillsätt rejält med salt. Du vill få fram smaken ordentligt.
- När vattnet kokat upp tillsätter du pastan och låter den koka 8–9 minuter. Se till att den inte blir överkokt och tänk på att den mjuknar lite även efter att du hällt av vattnet.
- Lägg upp pastan i en serveringsskål eller på ett fat, häll över tomatsåsen och rör om. Jag använder nästan en burk sås till ett paket pasta, men du väljer efter din smak. Du behöver inte förvärma såsen, den värms upp av pastan.
- Riv över rikligt med parmesanost. Jag brukar grovriva för att få ordentligt med parmesansmak. Se också till att använda en parmesanost av kvalitet. Vår är från norra Italien och är lagrad i 24 månader.
- Arrangera skivad parmaskinka uppe på pastan. Även här, se till att du väljer en av bra kvalitet som känns mjuk och saftig, inte torr.
- Toppa med färsk basilika både för ögats och smakens skull.
- Om du vill strör du över flingsalt och en näve pinjenötter som du med fördel och under uppsikt torrostat i stekpanna på medelvärme några minuter.
- Njut! Själv eller i gott sällskap.
Ingredienserna till receptet hittar du på saluhall.se och i den fysiska delikatessbutiken på Danmarksgatan 18 i Uppsala.
För fler tips, inspiration och öppettider i Delikatessbutik av saluhall.se, kika in på deras Instagramsida.