ANNONS FRÅN LIBRO STÅLTEKNIK
Så blir du ett pizzaproffs hemma i köket
Drömmer du om att göra den där perfekta pizzan som får gästerna att prata om matupplevelsen i flera månader? För att lyckas är tillvägagångssättet och rätt redskap vägen till framgång.
Under de senaste åren har många lagt mer tid i köket och valt att testa mer avancerade tillagningssätt. Att ha de senaste redskapen, de bästa råvarorna och de mest intressanta recepten är har blivit alltmer intressant.
En detalj som kan göra stor skillnad för både smakupplevelsen och konsistensen på din pizza är underredet under tillagningen. Många pizzafantaster väljer att använda en pizzasten, och en hel del har även hittat pizzastålet, som har några speciella fördelar:
- Pizzastål får snabbt en jämn och hög temperatur.
- Stålets höga temperatur gör att pizzan bakas snabbare än med pizzasten.
- Stålet kräver inte något underhåll.
- Det behändiga och tåliga pizzastålet är lätt att förvara.
Om du kombinerar ett pizzastål med bra råvaror och värdefulla tillagningstips som exempelvis finns att hitta i böcker som Pizza Wizard (Oskar Monto) eller Pizza Napoletana (Besmir Balaj) finns goda förutsättningar att dina gäster kommer prata om dina pizzor lång tid framöver. Som en bonus fungerar det utmärkt att baka ett härligt surdegsbröd, tunnbröd eller en mjuk kaka på ett pizzastål.
Att använda stål till din matlagning är ett spännande alternativ även till stekning. Med ett stekstål kan du till exempel få till de där riktigt saftiga burgarna, eller göra en härlig brunch med ägg och bacon. Ett stekstål kan användas direkt på din spis eller grill, och med ett smashjärn får du dessutom den perfekta konsistensen på dina hamburgare.
Vill du laga mat som ett proffs? Du hittar pizzastål, stekstål och smashjärn hos Libro Stålteknik i Uppsala.