ANNONS FRÅN SALUHALL.SE

Fira nyår med stil – delikatesserna du inte vill vara utan vid tolvslaget
För ett lyckat nyårsfirande skulle nog många placera gott sällskap, en portion glam, samt god mat och dryck högt på listan. Något som utöver detta utgör en krydda till firandet är tilltuggen. Till dig som vill bjuda på något utöver det vanliga har Niklas Thor, grundare av saluhall.se, några värdefulla tips.
Enligt Uppsalaprofilen Niklas Thor innebär nyårsfirandet lite utav en middag som pågår större delen av dagen, där gemenskap med nära och kära står i centrum. Men detta först efter en obligatorisk vistelse ute i friska luften.
– På dagen ger jag mig gärna ut tillsammans med familjen och gör något aktivt, som att åka skridskor. Finns utrymme för bad i isvak med efterföljande bastu är det också inslag jag uppskattar, säger han.
Resten av dagen kretsar kring familj, vänner och god mat – det som får Niklas att må bra. Och här handlar det inte om färdig cateringmat eller att någon på egen hand får stå för matlagningen.
– För mig är umgänget kring de gemensamma förberedelserna minst lika viktigt som middagen i sig.
”Det här snackstilltugget är både festligt och lyxigt.”
Under kvällens gång ska det enligt Niklas finnas gott om tilltugg och andra godsaker. Här har han en absolut favorit i form av en välbalanserad delikatessmix bestående av caviarchips med gåslever, jordgubb- och champagnemarmelad samt champagnegelé, toppat med basilika.
– Det här snackstilltugget är både festligt och lyxigt och har en perfekt balans mellan salt, krämigt och sött. Ett i min mening skräddarsytt nyårstilltugg.

Ett nyårssnacks som enligt Niklas Thor har den perfekta balansen.
Caviarchips med delikatesstopping
Tillagningstid
5–10 minuter
Ingredienser
1 påse Rubio potatischips black caviar
1 burk Clos saint sozy gåslever
1 burk Belberry marmelad jordgubb & champagne
1 burk champagnegelé
en näve basilikablad
Tillagning
- Lägg ut caviarchips på ett stort fat.
- Skär bitar av gåslever och placera ut på varje chips.
- Varva en klick jordgubb- och champagnemarmelad på hälften av chipsen och champagnegelé på resten av chipsen.
- Toppa med basilikablad.
- Ät och njut.
Dryckestips
Odd bird by Richard Juhlin blanc de blancs, 750 ml, 149 kr
”Önskar du ett alkoholfritt dryckesalternativ rekommenderar jag en personlig favorit av mousserande vin – Odd Bird by Richard Juhlin.”
Ingredienserna till receptet hittar du på saluhall.se och i den fysiska delikatessbutiken på Danmarksgatan 18 i Uppsala.
För fler tips, inspiration och öppettider i Delikatessbutik av saluhall.se, kika in på deras Instagramsida.